۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۵:۱۵

یزدانی دردانشکده مطالعات جهان:

چهار نهاد خارج از دولت در امریکا موضوع ایران را بررسی می کنند

چهار نهاد خارج از دولت در امریکا موضوع ایران را بررسی می کنند

عضو هیأت علمی گروه مطالعات آمریکای دانشکده مطالعات جهان گفت : بر اساس یک تحقیق 182 نفر در آمریکا در 4 نهاد خارج از دولت به عنوان کار اصلی خود بر روی موضوع ایران فعالیت می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسام‌الدین آشنا استاد دانشگاه امام صادق (ع) امروز یکشنبه در نشست «دیپلماسی عمومی آمریکا؛ ساختارها و کارگزاران» که در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد، گفت: اگر موضوع روابط بین الملل را روابط دولت های ملی بدانیم باید از فرهنگ ملی سخن بگوییم. هویت های ملی می تواند عامل تفاهم ها و اختلافات جدی میان دولت ها باشند.

وی با اشاره به اینکه هویت ملی تعیین می کند که دولت ها چگونه منافع خود را در نظر می گیرند، بیان کرد: فرهنگ تصویری است که هر کشوری از خود می سازد و برای دیگران نمایش می دهد و فرهنگ ملی روایتی است که یک ملت از خود برای خودش و دیگران تعریف می کند.

آشنا با بیان اینکه فرهنگ در سیاست خارجی در دو حالت معنا پیدا می کند، تصریح کرد: از دیدگاه سازنده گرایی فرهنگ اساسا سیاست خارجی را می سازد و نوع دیگر رابطه فرهنگ و سیاست خارجی وقتی است که فرهنگ به عنوان ابزار سیاست خارجی استفاده می شود.

به گفته وی سیاست خارجی آمریکا موفق ترین دیپلماسی عمومی را در طول تاریخ و در سطح جهان است، این در حالی است که هیچ دولتی به اندازه آمریکا در سطح جهانی جنایت نکرده و نتوانسته حقوق ملت های دیگر را پایمال کند وهمین که همه دنیا بر علیه آمریکا قیام نکرده و سفارتخانه هایش را به آتش نکشیده اند نشان می دهد که دیپلماسی عمومی آمریکا همچون دست آهنینی که دستکش مخملی بر دست کرده ، بسیار خوب عمل کرده است.

استاد دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: زمانیکه کشوری مانند ایران که هیچ ظلمی نکرده با این شدت مورد بی هرمتی قرار می گیرد که گوگل نیز به خودش اجازه می دهد نام خلیج فارس را حذف کند، این نشان می دهد که توان ما در دیپلماسی عمومی کم است.

آمریکا به اندازه بودجه ای که هزینه کرده در سیاست خارجی موفق نبوده است

فؤاد ایزدی، عضو هیأت علمی گروه مطالعات آمریکای دانشکده مطالعات جهان نیز با اشاره به کتاب «دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران» که در این نشست از آن رونمایی شد، گفت: ایران یکی از دو یا سه کشور جهان است که تمرکز اصلی دیپلماسی عمومی آمریکا بر روی آن قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از اقداماتی که دیپلماسی عمومی آمریکا بر علیه ایران انجام می دهد محرمانه است، اظهار داشت: در پژوهشی که انجام دادیم، 182 نفر در آمریکا شناسایی شدند که خارج از دولت آمریکا به عنوان کار اصلی خود بر روی موضوع ایران فعالیت می کنند .

ایزدی تصریح کرد: این افراد در 4 مرکز فعال هستند و دارای اتاق های فکری در دانشگاه ها و یا خارج از آنها بوده و مسئله ایران را مورد بررسی قرار می دهند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: دولت امریکا زمانی که با کشوری مشکل دارد این طور وانمود می کند که مردم آن کشور طرفدار سیاست های آمریکا هستند و نظیر چنین اقدامی را نیز در مورد ایران انجام داده است.

وی ادامه داد: اما زمانی که به نظرسنجی هایی که در داخل آمریکا در مورد ایران گرفته شده است مراجعه می کنیم ، نتایج آن نظرسنجی ها خلاف آنچه را آمریکا اعلام می کند نشان می دهد. به طور مثال بی بی سی فارسی البته با اهداف خاص در روز اول کاری خود اعلام کرد که بر اساس یک نظرسنجی 91 درصد از مردم ایران طرفدار داشتن چرخه سوخت هسته ای در کشور هستند.

یزدانی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی دولت آمریکا این است که فکر می کند با افزایش بودجه و استفاده از ابزارهای تبلیغاتی می تواند به اهداف خود در سیاست خارجی دست پیدا کند اما در عمل در کشورهای مختلف شاهدیم که آمریکایی ها در حد بودجه ای که هزینه کرده اند، موفق نبوده اند.

کد خبر 1595024

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha